Четвер, 25.04.2024, 09:44
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя історії Мальованого В.Ф.

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній проект
Освітній проект «На Урок»
Освітній портал
Шкільне життя
Всеосвіта

Головна » 2017 » Лютий » 16 » «Біль доріг Афганістану…»
21:02
«Біль доріг Афганістану…»

«Біль  доріг Афганістану…»

Традиційно в нашій школі пройшов захід пам'яті, присвя­чений воїнам-інтернаціоналістам, які проходили службу на території інших держав, які загинули в аф­ганській війні, захід вшанування пам’яті тих, хто поліг на афганській землі. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями, свято вірячи, що виконують свій інтернаціональний обов’язок. Деякі кажуть, що не треба згадувати ті далекі часи чужої війни, але ми впевнені, що треба. Треба до тих пір, поки людство неспроможне бути сказати: «Ми не тільки не хочемо війни, ми зробили все, щоб її не було, і її не буде!».

  Під час заходу учні 9 класу (Гомон Є., Шепілова В., Яно Т.) нагадали присутнім історію подій радянсько-афганської війни, участь та роль у ній вояків Радянської армії. Діти переглянули авторський фільм «Афганський слід» (автор вчитель географії Печений А.В.).

  Потім перед школярами зі спогадами виступив учасник радянсько-афганської війни (а також військових місій на території інших держав), наш земляк – Волков Володимир Ілліч. Він розповів учням про роки служби в Афганістані, про участь у проведенні бойових операцій, коротко ознайомив школярів із побутом та життям афганського народу. Воїн-інтернаціоналіст залюбки відповів на всі запитання учнів.

  Час і досі не загоїв рану - цей одвічний біль Афганістану. Чи мало літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать й досі. Не можуть Матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти - своїх чоловіків і батьків.

   Учні 6 – 7 класів (Калюга В., Овсова А., Горенко Л., Фалько О.)      розповіли про юнаків Борівщини, які не повернулись додому з Афганської землі. Всі присутні вшанували їхню пам’ять хвилиною мовчання.

  

  Летять, відлітають у вічність роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній нам'яті імена воїнів-афганців.

  Хай буде все, що має бути:

І тихі радощі життя,

Калини цвіт і вишень біле диво,

І мирних ранків сонячність щаслива,

І наша вдячність нескінченна,

І України бойові знамена.

Переглядів: 630 | Додав: Bo$$ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Календар
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Годинник

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz