Вівторок, 23.04.2024, 09:55
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя історії Мальованого В.Ф.

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній проект
Освітній проект «На Урок»
Освітній портал
Шкільне життя
Всеосвіта

Головна » 2019 » Квітень » 22 » Зустріч з бойовими побратимами Героя України.
22:46
Зустріч з бойовими побратимами Героя України.

Танкістами захотіли стати навіть дівчатка!

Великодня спільна акція, започаткована 2017 року
Військовий інститут танкових військ НТУ "ХПІ", Видавнича група «Основа» та Дитяча література видавництва "Ранок" (м. Харків) щодо проведення «Уроків мужності» у школах України цьогоріч була особливою.
Нагодою для її проведення стало присвоєння звання Героя України колишньому курсанту, а нині підполковнику Івану Івановичу Віннику, який закінчив інженерний факультет із золотою медаллю 2008 року. Це вже п’ятий Герой України, яким пишається наш ВВНЗ. До речі, серед них три харків’янина.

Іван Іванович Вінник родом із села Шийківка Боровського району, що на Харківщині, мужньо захищав Україну із 2014 року. Нині він закінчує навчання в Академії Сухопутних військ ім. Черняховського.
Іван Вінник - командир механізованого батальйону
30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького.
Починаючи з березня 2014 року, Іван, будучи командиром 1-ї танкової роти, виконував бойове завдання на кордоні з тимчасово окупованим півостровом Крим. В липні того самого року, під його безпосереднім керівництвом танковий підрозділ забезпечував штурм та взяття висоти Савур-Могила.

У рідну школу Героя України 18 квітня 2019 року завітали його колишні підлеглі, бойові товариші, а нині курсанти інституту: молодші сержанти - Олександр Веремко, Роман Колесник та Дмитро Тарасюк, яким було що розповісти про свого командира, про його бойовий шлях, мужність і самовіддане служіння Україні.

Захід розпочали із хвилини мовчання за загиблими у боях за Україну Героями танкістами. «Урок мужності» був спільним заходом, у якому взяли участь: вчительський колектив Шийківської школи, батько Івана Вінника - Іван Григорович, близькі родичі, його класний керівник Нєдєлькіна Ірина Вікторівна, учні, гості.

Атмосфера тепла, щирості та поваги до Героя панувала серед присутніх. Тато Героя України зі сльозами на очах слухав розповіді про свого сина; його класний керівник Ірина Вікторівна, згадуючи про свого учня, продемонстрували його твір, де йшлося про його мрію стати полковником.

Розповіді про Героя України супроводжувалися патріотичними піснями, які виконував сержант Ігор Веретельнніков та школярі.
«Урок мужності» провів досвідчений ведучий цих заходів ТВО начальника курсу ОВТ-1, лейтенант Олександр Григорович Гнатюк. Гості продемонстрували присутнім два відеоролики про сьогодення інституту, його курсантів. Господарі у свою чергу продемонстрували відео про рідне село і школу Героя України підполковника Івана Івановича Вінніка.
Наостанок - невимушене спілкування, фото на згадку, гостина. Учні розпитували про інститут, курсантів. Майже всі, навіть дівчатка, захотіли стати танкістами.

ФОТО

Переглядів: 591 | Додав: Bo$$ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Календар
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Годинник

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz