Субота, 20.04.2024, 07:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя історії Мальованого В.Ф.

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній проект
Освітній проект «На Урок»
Освітній портал
Шкільне життя
Всеосвіта

Головна » 2017 » Грудень » 8 » Всеукраїнський тиждень права
20:58
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України „Про Всеукраїнський тиждень права” № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини. 20 листопада 1989 року було  прийнято  Конвенцію ООН «Про  права дитини», у якій записано, що  кожна дитина має  певні  права. Найголовнішим правом для всіх дітей у Конвенції ООН « Про права дитини»  визначено право на життя, яке  потрібно берегти. Ніхто не має права його відібрати у вас. А щоб зберегти своє життя, треба  забути про шкідливі звички, слухати старших. Тиждень права сьогодні вже має статус державного, носить характер національної правової традиції та включає в себе цілу низку заходів, акцій, конкурсів.

   Проведення тижня права було спрямовано на те, щоб поглибити знання учнівської молоді про їх права, зазначені в державних документах: зокрема в Конституції України. Цей  тиждень - пропаганда, спрямована на всіх громадян нашої держави. А наша  маленька «держава» (тобто школа) не стала винятком: було проведено ряд заходів, що охопили усі ланки освітньої діяльності – від початкової до старшої.

З 4 по 9 грудня для учнів школи був проведений Всеукраїнський тиждень «Права людини» з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини.

Всеукраїнський тиждень права розпочався відкриттям загальношкільної лінійки, на якій учні ознайомились з історією започаткування та проведення Всеукраїнського тижня права.

Так, в рамках проведення тижня  були проведені заходи,  спрямовані на забезпечення захисту прав дитини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. У  школі були оформлені книжкова викладка «Права людини в документах», пройшов конкурс  малюнків на тему «Мої права».

Для учнів 1-4 класів було проведено інтерактивну гру-мандрівку «Права дітей», яку для них підготували та провели учні старших класів (вчителі Мальований В.Ф. та Печений А.В). Під час заходу школярі пройшли стежками «Цікаве навчання», «Зелена аптека», «Поетична Україна», «Правові кросворди» та здійснили подорож у країну права дитини в мультфільмах.

Для учнів  5 – 6 класів класні керівники підготували коментований перегляд відеофільму «Казки читай – права пізнавай» з подальшим проведенням бліц-вікторини «Права дитини». Під час спілкування діти повторили основні права дитини, а також визначили, що права нерозривно пов’язані з обов’язками, і що ми всі повинні робити такі вчинки, щоб не зашкодити собі, родині та оточуючим.

 

Я маю право жити  на Землі,

Творити, дихати,  учитись,

Примножувать багатства всі її,

Своєю Україною гордитись.

Я маю право Україну  восхвалять,

Боротися  за неї і за честь стоять,

Безкрайнії  поля її любити

І щовесни журавликів із вірою зустріти.

Я маю право на веселку і весну,

На щедру осінь і на тепле літо,

На зиму, так  безмежно чарівну,

І на поля зі  стиглим житом.

На  золотаве  сонце    в небесах,

Що  щедро Україну зігріває

На соловейка спів в гаях

 І на любов  батьків, безмежну і  безкраю.

Не меркнуть зорі,

Йдуть у небуття,

Бо мають право  вік світити.

Я ж маю право на життя,

Я гідно мушу жити.

ФОТО

Переглядів: 752 | Додав: Natalka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Годинник

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz