П`ятниця, 29.03.2024, 00:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт вчителя історії Мальованого В.Ф.

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Освітній проект
Освітній проект «На Урок»
Освітній портал
Шкільне життя
Всеосвіта

Головна » 2015 » Травень » 9 » Пам'ятаємо-перемагаємо!
21:43
Пам'ятаємо-перемагаємо!

Весна іде, і переможним кроком
В тюльпановому вічному вогні
Йде травень крізь хвилини, дні і роки, 
Несе нащадкам спогади свої.

Весна іде квітчасто, гордо, юно, 
Як втілення найчарівніших снів.
О весно красна, ти  ще не забула
В історії своїх жахливих днів!

 

   Цього року Україна і весь світ відзначає 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ту річницю завершення Другої світової війни.  

 На виконання Указу Президента "Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни" формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення і поваги до ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни у Шийківській ЗОШ І-ІІІ ст. протягом тижня пройшли виховні заходи. Для учнів школи було проведено виховні бесіди на тему участі українського народу в Другій Світовій війні, лінійка вшанування героїв села 1939 – 1945 років біля Алеї Пам’яті, привітали учасників бойових дій та руху опору, дітей війни з 70-ю річницею Перемоги. Особливими були привітання та зустріч учнів з єдиним ветераном Великої Вітчизняної війни нашого села – Полтавцевою Ганною Олександрівною.

        

Протягом години Ганна Олександрівна розповідала дітлахам про свій тернистий шлях дорогами війни, про гіркоту втрат та радість Великої Перемоги, про щасливе повернення додому та післявоєнне життя, із задоволення відповіла на численні запитання учнів та вчителів. Учні побажали Ганні Олександрівні довголіття, здоров’я, зустріти 75-у річницю Перемоги. 

 

  8 травня школярі  7 класу (Шепілова В., Гомон Є.) та 9 класу (Дідусенко В., Печена К.) разом з учителями Мальованим В.Ф. (вчитель історії), Печеним А.В. (вчитель художньої культури), Мальованою Н.В. (вчитель математики) підготували та провели літературно-музичну композицію Урок пам’яті «Пам’ятаємо, перемагаємо…».

   

 

Під час уроку діти ознайомились із українським символом Дня пам’яті та примирення (кожен учень та вчителі отримали власноруч виготовлені символи пам’яті – червоні маки), історією його походження та значенням, переглянули документальні фільми «Окупація» про початок Другої світової війни, «Визволення» про хід звільнення України від нацистських загарбників. Згадали також  односельців, які наближали мить перемоги та загинули на полях війни,  хвилиною мовчання вшанували пам'ять про загиблих героїв Другої Світової війни.

У тиші урочистій до Пам'яті йдем,
Що в серці відлунює грізно.
У святому мовчанні над Вічним вогнем 
Схиляється наша Вітчизна.
Уклонимось тим, хто поліг у бою,
Хто покорив землю рідну собою.
Усім поіменно, хто впав у бою,
Хто відстояв нашу свободу.
Згадаємо всіх поіменно,
Серцем згадаємо своїм.
Це потрібно не мертвим,
Це потрібно живим.

  Після цього учні переглянули та обговори фільм-спогад «Визволення» (проект телеканалу «Інтер», 2013 рік).

Україна! За її мир і спокій полягли мільйони. Війні не бути. Нехай панує мир! І ми про це подбаємо. Ніхто не забутий, ніщо не забуто.

Переглядів: 357 | Додав: Bo$$ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Календар
Календар свят. Мова, граматика, спілкування
Годинник

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz